Skip links

Epilare definitiva SPL

Yperion aduce nou patentul unic SPL (square pulse light) ce reprezinta inovatia in domeniul luminii pulsate, fiind mult mai eficienta decat IPL; SPL este constituit din 5 impulsuri de energie consecutive si constante, de aceeasi intensitate. Mai mult de atat, este eliminata posibilitatea oricarei arsuri, dovendinduse astfel siguranta acestui echipament.

Principiul de baza al metodei SPL de epilare definitiva

Lampa cu lumina intens pulsata emite pulsuri care sunt absorbite de melanina continuta in firul de par. Aceasta absorbtie incalzeste firul (la aproximativ 72 grade Celsius) si este astfel transmisa in folicul. In acest fel sute de foliculi sunt distrusi la un flash de lumina, dupa care firele cad, se desprind, in aproximativ 15 zile. Pentru a observa rezultatele, specialistii nostri recomanda efectuarea unei sedinte test cu SPL pe o axila; dupa o perioada scurta de timp incep sa se vada diferentele ce apar intre cele doua axile, cea epilata si cea neepilata.

Epilare definitiva SPL

Principiul distrugerii unui fir de par

Tija (partea vizibila a firului de par) este implantata in folicul (depresiune tubulara a pielii); la baza foliculului, alimentata de fluxul sangvin, creste parul prin “radacina” numita papila dermica; cand aceasta este lezata de fasciculul de lumina SPL, cresterea parului inceteaza ireversibil.

De ce, aparent, epilarea nu este definitiva dupa o singura sedinta?

Firul de par creste in trei faze: anagena, catagena si talogena; pe corp firele sunt in diferite faze de crestere.
Doar in faza anagena firul de par este in contact cu radacina lui si deci numai acela va fi afectat de lumina pulsata.
In faza catagena firul de par nu se mai afla in contact cu radacina sa, dar nici nu se poate face diferenta de firul de par activ .
Faza finala se numeste faza telogena, in timpul acestei faze foliculul firului de par este in pauza de crestere iar parul mort incepe sa iasa din piele si sa cada. Caderea parului este finalizata atunci cand dedesubt incepe sa creasca fire noi de par, incepandu-se faza anagena pentru acestea.
In aceeasi zona, in orice perioada, parul vizibil nu se afla in aceeasi faza a ciclului de crestere. O parte este in faza anagena, si alta parte in faza talogena Distributia ciclului cresterii parului variaza in concordanta cu zona in care este parul.

De exemplu 90 % din parul de pe capul unei persoane este in faza anagena si doar 10% se afla in faza talogena. Pe picioare sau brate de exemplu, numai 20 % din par este in faza anagena iar 80 % in faza talogena.De aici se deduce necesitatea a 6-8 sedinte de tratament pentru fiecare zona vizata.
Dupa tratament, daca parametrii au fost alesi corect si daca parul s-a aflat in etapa lui anagena, foliculul parului va fi mort.

Corpul parului va iesi din radacina lui, natural si gradual si in 15 zile el va cadea. In tot acest timp parul va da aparenta cresterii lui, in continuare. Dar dupa aceasta perioada parul nu va mai putea creste.

Senzatia de durere variaza. Normal, nivelul durerii este similar cu ce se simte atunci cand o banda elastica este lovita de piele, avand o senzatie mai mica sau mai mare de caldura. Observam o mare diferenta de senzitivitate de la o persoana la alta.

Pielea bronzata sau pielea naturala inchisa la culoare contine melanina. Lumina tinteste primar melanina din piele. Deci durerea este mai mare decat pentru persoanele cu pielea deschisa la culoare. Deci risul de arsura este mult mai mare pentru persoanele cu pielea inchisa la culoare.

Cu cat densitatea firelor de par este mai mare, cu atat suprafata pielii se va simti mai incalzita. Deci durerea va fi mai mare unde densitatea parului este mai mare.

Dupa tratament, daca parametrii au fost alesi corect si daca parul s-a aflat in etapa lui anagena, foliculul parului va fi mort. Corpul parului va iesi din radacina lui natural si gradual,  si in 15 zile el va cadea.In tot acest timp parul va da aparenta crestirii lui, in continuare. Dar dupa aceasta perioada parul nu va mai putea creste. Din motive variate, daca tratamentul nu a fost foarte eficient, corpul parului va reincepe sa creasca,dar mai fin, mai slab decat inainte.

Cu cat sedintele progreseaza, cu atat numarul firelor de par din zonele tratate va fi mai mic. Parul ramas va fi din ce in ce mai fin si mai subtire si deci va fi si mai dificil de tratat.

Este imposibil sa obtii rezultate 100 % perfecta sau care sa dureze o viata intreaga. Este nevoie 1-2 sedinte pe an de intretinere.

Celeleate doua fire de par existente in acelasi loc au potential de crestere in orice moment. Aceasta posibilitate poate surveni natural, dar poate fi initiata si de un schimb hormonal, stres sau urmand diferite tratamente medicamentoase.

Rezultatele si numarul sedintelor de care este nevoie depinde de la individ la individ si de zona care este tratata.

Rezultatele apar inca de la prima sedinta.

  • Va rugam sa solicitati informatii suplimentare de la specialistii nostri.

Te ajutam sa obtii forma

corpului dorit

Programeaza o vizita