Skip links

HIFU – Lipomed

Cum funcționează HIFU?

Numita si hipertermie conformationala HC, HIFU (hight intensity focused ultrasounds) este in varful terapiilor estetice cu beneficii de lunga durata.

HIFU este o metoda inovatoare non-invaziva si net superioara oricaror altor metode de lifting nechirurgical. El foloseste energia acustica cu proprietati unice ce ii permite sa ocoleasca suprafata pielii pentru a trata in adancime, pana la nivel SMAS (superficial Muscular Aponeurosis Sistem), la o temperature de 60-70 de grade declansand procesul de neocolageneza. Acest proces are rolul de a consolida colagenul existent si pentru a produce colagen nou. Se bazeaza exclusive pe capacitatea regenerativa naturala a organismului prin producerea de neo-colagen,deoarece tratamentul vizeaza stratul profund, suprafata pielii nu este afectata.

Frecventele inalte directioneaza cu precizie si focaliazeaza cantitati mari de energie intr-un timp scurt declansand procesul natural de regenerare al organismului: celulele pielii din jurul zonei tinta elibereaza factori de crestere pentru celulele nediferentiate care se inmultesc si formeaza noi celule numite fibroblaste. Pentru efecte majore este nevoie de o legatura invers proportionala timp-temperatura (shooting scurt – temperatura mare).

In urmatoarele 90 de zile, raspunsul vindecarii “ranilor” stimuleaza tesutul pe termen lung si conduce la lifting facial de redare a volumetriei fetei cu rezultat de durata .

Cand se vad rezultatele tratatmentului?

Procesul de rejuvenare si de lifting incepe imediat dupa sedinta, insa devine vizibil in saptamanile urmatoare, fiind necesare sedinte suplimentare in functie de schema de tratament personalizata. Rezultatele finale ale unui singur tratament se vad la 2-3 luni de la sedinta, timp necesar regererarii colagenului.

HIFU este singura procedură aprobată de FDA de a ridica pielea laxa si lipsita de fermitate din aceste zone greu de tratat folosind energia ultrasunetelor in conditii de siguranta.

Avantajele HIFU

Tehnologie non-invaziva si sigura prin care se obtine efectul de lifting al zonelor tratate prin intermediul ultrasunetelor care activeaza procesul natural de regenerare.

Permite tratarea laxitatii cutanate si a lipsei de fermitate a pielii.

Inalta acuratete si control in timpul tratamentului datorita scanarii ce permite plasarea fasciculului focalizat pe zona de tratat si posibilitatea ajustarii parametrilor de lucru, pentru un tratament individualizat.

Alternativa la liftingul chirurgical, non-invaziva, nedureroasa.

Beneficiile tratamentului HIFU Facial:

  • Redefineste ovalul facial si volumetria fetei
  • Ridica pometii
  • Modeleaza barbia dubla
  • Restrange porii dilatii
  • Corectia ptozei gravitationale
  • Resuspensia tesuturilor
  • Reduce cicatricele
  • Reduce pungile de sub ochi si cearcanele

Posibile reactii post-tratament

Pielea poate fi eritematoasa si congestionata imediat dupa tratament, insa roseata se estompeaza in urmatoarele ore. Pot aparea edem discret, senzatie de furnicaturi sau sensibilitate la atingere, cu caracter temporar; mai puțin frecvent echimoze sau amorțeală pe suprafețe mici de piele.

35% din rezultate pot fi observate la 5-10 zile dupa tratament. Acestea continua in urmatoarele 3-4 luni.

Cat dureaza efectele?

Efectele persista intre 1 si 2 ani,depinzand de varsta pacientului, de puterea de sinteza a colagenului propriu si de energia suportata.

Implanturi metalice pe zona de tratament

Stimulatoare cardiace

Tulburari de coagulare a sangelui si tratament cu anticoagulante

Injectii cu silicon in zona de tratament

Sarcina

Alaptare

Boli autoimune

Cancere

Acnee vulgar

Tratamente cu roacutane si derivati in ultimele 9 luni de zile.

Te ajutam sa obtii forma

corpului dorit

Programeaza o vizita